Promotiewedstrijd tussen OH Leuven en Beerschot uitgesteld, Antwerpenaren willen ten laatste dinsdag spelen

Print
Promotiewedstrijd tussen OH Leuven en Beerschot uitgesteld, Antwerpenaren willen ten laatste dinsdag spelen

Foto: Photo News

De promotiefinale in 1B van zaterdag tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot zal niet plaatsvinden. De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) heeft beslist dat de partij “om veiligheidsredenen” niet mag gespeeld worden. Dat heeft de Pro League gemeld. De wedstrijd is uitgesteld naar een latere datum. Beerschot liet weten dat het ten laatste dinsdag de wedstrijd hoopt te spelen.

De match OHL-Beerschot, een beslissend duel voor promotie naar de hoogste voetbalklasse, zou achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat beslisten de Pro League en KBVB. Maar Ridouani liet hierop meteen weten de wedstrijd in dat geval te verbieden.

“We kregen signalen van grote samentroepingen van de twee supportersclubs aan het stadion in Heverlee”, stelde Ridouani. “De veiligheid is prioritair. Daarom leg ik een verbod op, als de voetbalbond de match niet uitstelt. Ik wil geen grote samenscholingen op het grondgebied van de stad.”

De burgemeester kreeg de informatie over nakende samentroepingen via monitoring door de Leuvense politie. Op Facebook riepen beide supportersclubs op om naar het stadion van OHL af te zakken. Ze plannen er ook allerlei evenementen.

Bij Beerschot zijn ze niet opgezet met de gang van zaken. De club uit in een officieel statement zijn verontwaardiging en wil dat de wedstrijd ten laatste volgende week dinsdag wordt gespeeld: “Beerschot is verrast en verontwaardigd dat de finalewedstrijd OHL-Beerschot van aanstaande zaterdag verboden is door de burgemeester van Leuven, Mohamed Ridaouni. Beerschot vraagt aan de Pro League de wedstrijd zo snel als mogelijk te laten spelen en gaat ervan uit dat het duel ten laatste dinsdag 17 maart gespeeld wordt.

Beerschot heeft akte genomen van de beslissing van Mohamed Ridouani om de wedstrijd OHL-Beerschot van aanstaande zaterdag uit te stellen. Eerder had OHL al aan het bestuur van Beerschot gevraagd de wedstrijd te verplaatsen. Voor de Pro League mocht het duel wel doorgaan, weliswaar achter gesloten deuren gezien de dreiging van het Coronavirus, maar daarmee heeft dit uitstel niets te maken.

Ridouani vreest voor samenscholingen en zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen. Beerschot is verbaasd dat de burgemeester van een middelgrote stad op enkele dagen tijd niet voldoende veiligheidsmaatregelen kan treffen voor een wedstrijd achter gesloten deuren waarbij eventuele baldadigheden beperkt zouden zijn. Bovendien waren de veiligheidsmaatregelen voorzien op een geladen wedstrijd met meer dan 10 000 supporters. Dit is op z’n minst merkwaardig.

Als Beerschot zich moet schikken naar deze maatregel, vraagt het de Pro League om OHL-Beerschot te verplaatsen naar ten laatste dinsdag 17 maart. Zodoende heeft burgemeester Ridouani enkele dagen extra en ruim de tijd de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen en kan hij de veiligheid in z’n stad garanderen.”

LEES OOK. Slotspeeldag in Jupiler Pro League achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld door coronavirus: “Mogelijk nog extra maatregelen”