McLaren F1 team neemt niet deel aan GP van Australië na corona-besmetting

Print
McLaren F1 team neemt niet deel aan GP van Australië na corona-besmetting

Foto: McLaren F1 team

Het McLaren F1 team heeft meegedeeld dat het niet zal deelnemen aan de GP van Australië, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. De renstal nam deze beslissing nadat een teamlid besmet geraakte met het coronavirus.

Gisteren raakte reeds bekend dat verschillende leden van F1-teams met symptomen van het coronavirus in zelfquarantaine waren gegaan. Daarbij teamleden van onder andere McLaren, Haas en Williams.

Nu blijkt dat een test op het coronavirus bij een teamlid van McLaren positief is heeft de renstal besloten om niet deel te nemen aan de GP van Australië. De kans lijkt nu groot dat de GP van Australië in zijn geheel wordt afgelast. 

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, had de voorbij weken immers al laten verstaan dat een F1-race alleen kan doorgaan als alle teams kunnen deelnemen. Daarbij werd weliswaar het voorbehoud gemaakt dat dit enkel zou gelden indien teams zelf geen forfait geven.

Aangezien de uitbraak van het coronavirus ondertussen door de WHO als pandemie wordt beschouwd en er steeds meer sportevenementen wereldwijd afgelast worden lijkt de kans echter bijzonder groot dat de GP van Australië alsnog niet doorgaat.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: