Bart Herman brengt St-Lambertusgilde in vervoering

Print

Laren

Lummen - Op 29 februari organiseerde de St-Lambertusgilde uit Laren hun jaarlijkse culturele avond met niemand minder dan Bart Herman.

Nooit ervoor zaten er zoveel niet-Lummenaren in de zaal en nooit ervoor gingen de tickets zo snel de deur uit. Voor velen van het trouwe publiek een opdoffer, voor vele anderen een uitgelezen kans om hun idool van zo dichtbij aan het werk te zien.
De affiche van dit jaar was dan ook een schot in de roos. Niemand minder dan Bart Herman bracht de zaal in vervoering met een geslaagd solo-optreden.
Bart Herman onderbrengen in een muziekgenre is onbegonnen werk. Noem het gerust een hutsepot van kleinkunst met een grote dosis country, een vleugje smartlap en een onmiskenbare toets van rock-'n-roll. Voeg daarbij één van de meest herkenbare stemmen uit Vlaanderen en de avond kan niet meer stuk.
Dat Bart Herman een gitaarvirtuoos is, maakt hij al meteen duidelijk met zijn versie van 'Duelling banjo’s'. Want wat daarna volgde, was van een ongehoorde schoonheid. Met de gebrachte nummers vertelde hij ook zijn levensverhaal. Na 'Heb jij dat ook?', 'Ik ga dood aan jou', 'Franke Francine', 'Annelies',… en nog zoveel meer , wist iedereen wie Bart Herman is : een zanger, muzikant en liedjesschrijver zoals er maar weinig zijn in Vlaanderen en ver daarbuiten.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio