EuroMillions Basket League ligt stil tot 3 april, vrouwenfinale uitgesteld

Print
EuroMillions Basket League ligt stil tot 3 april, vrouwenfinale uitgesteld

Foto: Photo News

De Euromillions Basket League opgeschort tot 3 april door coronavirus. Dat laat de Pro League, de liga die de eerste klasse basketbal bij de mannen organiseert, weten. “Dat werd na overleg met de tien eersteklassers beslist”, aldus voorzitter Arthur Goethals van de Pro League. De competitie gaat drie weken in ‘lockdown’. Ook de bekerfinale bij de vrouwen wordt uitgesteld.

Concreet: de speeldagen van 13-15 maart, 20-22 maart en 28-29 maart worden uitgesteld. “De competitie herneemt op 3 april. We zullen twee speeldagen op één week betwisten en de clubs mogen een back-to-back organiseren en dus twee wedstrijden op één weekend. De uitgestelde speeldagen zullen in principe ingelast worden op respectievelijk woensdag 8, 15 en 22 april,” aldus voorzitter Arthur Goethals.

Waarom de clubs niet achter gesloten deuren spelen zoals bijvoorbeeld in Spanje, is duidelijk: zij willen de inkomsten van onder meer ticketing en vip-diners niet mislopen.

Finale Beker van België vrouwen uitgesteld

De finale van de Beker van België van zondag 15 maart is uitgesteld wegens het coronavirus. Een nieuwe datum is voorlopig nog niet gekend. In die finale nemen Phantoms Boom en Castors Braine het tegen elkaar op in Sporthal De Schalk in Willebroek.

Ook jeugdwedstrijden gaan niet door

Basketbal Vlaanderen laat weten dat alle wedstrijden voor de jeugd de komende weken worden afgelast.

Final Four Central European Women League gaat niet door in Mechelen

Op 28 en 29 maart zou normaal gezien de Final Four van de Central European Women League in de Winketkaai van Mechelen plaatsvinden. Kangoeroes Mechelen, die de organisatie in de wacht sleepte en één van de deelnemers is, gaf mee dat dit evenement naar een latere datum zal worden verschoven. De Central European Women League is een nieuwe Europese clubcompetitie met vooral ploegen uit Oost-Europa. Naast Kangoeroes Mechelen zijn ook het Duitse Marburg, het Slovaakse Piestany Cajky en het Tsjechische Brno gekwalificeerd voor de Final Four.

Oostende in belle in Tenerife achter gesloten deuren

De Champions League in het basketbal heeft zonet bevestigd dat de wedstrijd van volgende week dinsdag 17 maart tussen Tenerife en Oostende achter gesloten deuren wordt gespeeld. De Belgische kampioen verloor vorige week in Tenerife de eerste wedstrijd van de 1/8ste finales van de Champions League. Dinsdagavond werd in de Versluys Dôme tegen de Spaanse topper gewonnen en sleepte Oostende in deze best of three een belle uit de brand.

Sam Van Rossom speelt in Spanje zonder publiek

De Spaanse ACB, na de NBA de beste clubcompetitie in het basketbal op deze aardbol, heeft wel drastisch ingegrepen. “De volgende twee weken spelen we zowel in de competitie als Europees in Spanje achter gesloten deuren. Mijn gevoel zegt dat het nog langer duren vooraleer de fans opnieuw binnen mogen,” zegt Belgian Lion Sam Van Rossom van de Spaanse topclub Valencia.

Zijn vriendin en Belgian Cat Jana Raman werkt donderdagavond met Valencia de heenwedstrijd van de kwartfinale van de FIBA EuroCup in Castors Braine af. “Wij arriveren vandaag in België en de wedstrijd gaat nog steeds met publiek door hebben we vernomen,” zei Raman net voor de afreis naar Brussel.

Naast Sam Van Rossom en Jana Raman spelen met Pierre-Antoine Gillet, Quentin Serron, Kevin Tumba, Manu Lecomte, Maxime De Zeeuw en Heleen Nauwelaers nog 6 Belgian Lions &Cats in de Spaanse ACB en Lega Feminina.