Podcast

Op zoek naar de daders: aflevering 2 van ‘In de ban van de wolf’ vanaf vandaag online

Print

Video: pebs

Hasselt -

De tweede aflevering van onze podcast ‘In de ban van de wolf’ staat vanaf vandaag (gratis) online op hbvl.be. In deze aflevering gaan onze journalisten op zoek naar de mogelijke daders van de moord op wolvin Naya.

Voor jouw luistergemak kan je best de podcast downloaden door te klikken op het pijltje rechtsboven.

Vorige week lanceerde Het Belang van Limburg de eerste aflevering van de driedelige podcast ‘In de ban van de wolf’. Daarin hoorde je hoe het wolvenbestand in Limburg is toegenomen en hoe de dieren naar hier zijn gekomen. Maar ook dat het met één wolf gruwelijk is misgelopen: wolvin Naya werd moedwillig gedood.

LEES OOK. Eerste aflevering van onze gloednieuwe podcast ‘In de ban van de wolf’ op hbvl.be

In deze tweede aflevering zoomen onze journalisten in op de mogelijke daders, nu het onderzoek naar de moord op de wolvin in een finale fase is aanbeland. Waren het paardenfokkers, schapenboeren of jagers? Komt ook aan bod: de ongezien hoge premie van 30.000 euro om mensen aan het praten te krijgen.

De laatste aflevering van ‘In de ban van de wolf’ mag je volgende week woensdag, 18 maart, verwachten. Daarin gaan onze journalisten dieper in op het gerechtelijk onderzoek naar de moord op Naya en vooral het uitzonderlijke karakter ervan. Maar ze kijken ook verder: is de aanwezigheid van wolven in Limburg een eerste teken van een transitie in de natuur? En zijn de wolven een blijvend fenomeen in onze provincie?

LEES OOK. Zeven bruikbare tips in onderzoek dood van Naya: premie van 30.000 euro pas uitbetaald als tip cruciaal blijkt bij opsporen van dader

Op zoek naar de daders: aflevering 2 van ‘In de ban van de wolf’ vanaf vandaag online

Hoe luister je naar deze podcast?

Onze podcast ‘In de ban van de wolf’ is terug te vinden op de website van Het Belang van Limburg. Surf naar hbvl.be/podcast en kies de aflevering die je wil beluisteren. Ook in onze app vind je de podcast terug. Open de app van Het Belang van Limburg, klik in het menu op ‘podcast’ en kies een aflevering. Nog gemakkelijker: scan de QR-code om rechtstreeks op de juiste pagina te belanden.

Bovendien kan je onze podcast ook op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of jouw favoriete podcast-app beluisteren. Door de podcast te ‘volgen’ of door je er kosteloos op te ‘abonneren’ krijg je automatisch de nieuwe afleveringen in jouw account.

LEES OOK. Plannen om jacht in militaire domeinen tijdelijk te verbieden: jagers roepen op tot overleg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio