Bloemen, vlaggen maar vooral bewoners met een hart voor Stokkem

Print

Foto: Sylvain Sleypen

Stokkem

Dilsen-Stokkem - Kerstmis, carnaval en zelfs de ganse zomer zorgen rasechte Stokkemenaren en de diverse straatcomités voor mooi versierde gevels. Elkaar beter leren kennen en zich inzetten voor een mooie woonomgeving was een eerste doelstelling. Maar intussen is de Stokkemse bloemenactie, samen met de inbreng van het stadsbestuur uitgegroeid tot een toeristische attractie.

Het Loonse stadje Stokkem staat al decennialang bekend voor zijn feestmentaliteit. Carnaval, braderie en muziekfeesten zijn onlosmakelijk van de aard van de echte Stokkemenaar. Ondanks de steeds grotere groep van inwijkelingen zien we toch elk jaar weer een aantal opmerkelijke resultaten van deze Stokkemse fierheid.
Onder initiatief van de VZW Promo Stokkem werden er in de voorbije jaren tal van straatcomités opgericht. Nieuwe initiatieven zoals de smokkelmarkt en bloemenacties zagen het leven.
Vlaggen, mandjes en gevelbloemen zorgen de ganse zomer lang voor een feestelijke aanblik. Naast de mooie wandelgebieden in de Maasuiterwaarden is een bezoek aan het oude centrum best wel gezellig.
Bloemen en planten aanbrengen aan de gevels is mooi, maar je moet ze ook mooi kunnen houden.
Sommigen slagen er wonderwel in om de ganse zomer mooie bloemen te hebben. Bij anderen loopt het wel eens mis en dit vooral na een aantal snikhete dagen.
De straatcomités en de VZW Promo Stokkem vroegen ze zich af hoe dit komt.
Blijkbaar is het zoals met zovele dingen slechts een weet. Om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het geheim van het houden van mooie bloemen wordt er op dinsdag 17 maart om 20 uur in “Uchterhoes” een infoavond georganiseerd met een aantal specialisten die uitleg verschaffen en tips geven. Je krijgt er een antwoord op vragen zoals, welke potten, welke aarde, welke bemesting enz.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio