Kind en Orgel in basisschool De Krinkel in Riemst centrum

Print

Foto: Guido Molenbruch

Riemst - Voor het project 'Kind en Orgel' van de Orgelvrienden Riemst in samenwerking met Wim Janssen (SOL) was op 16 maart de basisschool De Klinker in Riemst centrum aan de beurt.

Wanneer men aan de leerlingen vraagt wat voor soort instrument een kerkorgel is, krijgt men steevast als antwoord 'een piano'. Zo ook de 15 leerlingen van meester Chris Loyens (5a) en de 15 leerlingen van juffrouw Sofie Daenen (5b). Daarom komt meneer Wim in actie. Hij gaf weer het beste van zichzelf om de leerlingen uit te leggen wat voor soort instrument het kerkorgel is, wat er allemaal insteekt, hoe dat allemaal gemaakt en gebouwd wordt, hoe dat vervoerd wordt en hoe dat dan uiteindelijk bij de klant geïnstalleerd wordt. Een toekomstig econoom onder de leerlingen had zelfs een voorstel.
Waarom geen toonzaal voor kerkorgels inrichten en na een keuze van de klant hem de nodige bouwpakketten mee geven. Na de uiteenzetting en alle vragen beantwoord waren, knutselden de leerlingen zelf een speelklaar kerkorgeltje met twee registers in elkaar. De les werd afgesloten met een apotheose. Een bezoek aan het mooie kerkorgel van de St Stefanuskerk in Valmeer.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio