Jongste Limburgse Think Pink ambassadeur doet het weer

Print

Overpelt

Pelt - Je belangeloos inzetten voor het goede doel, dat zit er bij de familie Van der Looy al van jongs af aan goed ingebakken. Voor het tweede jaar op rij verkoopt Gitte, de jongste telg van de familie, chocolade pralines die voor de gelegenheid door topchocolatier Ulenaers uit Lommel in de vorm van tietjes gegoten werden. "Er is bewust gekozen voor slechts twee smaken, fondant en melk", aldus Koen Ulenaers. "Die smaken vallen het beste in de smaak bij de Noord Limburgers.

"Ik vind het tof om ook dit jaar deze lekkere chocolade, de 'vergeet me niet-tietjes', overal te verkopen", vertelt Gitte Van der Looy enthousiast. "Ook oma en mama helpen mee. Vorig jaar mocht ik nog met Ann Vanduffel, bedenker van de actie, als mascotte voor Think Pink meegaan naar het parlement in Brussel en naar het gemeentebestuur van Hamont. Ook daar verkocht ik telkens de zakjes tietjes. Ik kreeg zelfs de kans om in het chocoladeatelier de tietjes te helpen maken, dat was super cool om te doen."

Ook Ann Vanduffel zet zich nog volop in voor Think Pink. "Voor de vierde keer fiets ik ook dit jaar weer 400 kilometer op vier dagen in in juni in een organisatie van Bike for Think Pink" vertelt Ann Vanduffel. "We rijden dan met zo’n 80 dames, al dan niet lotgenotes, van Londen naar Gent. Mijn motto is dat een beetje zadelpijn niets is vergeleken met de pijn die vele slachtoffers meemaken."

"Als teamcaptain voor Noord-Limburg, probeer ik, onder meer met deze actie, vrouwen attent te maken hoe belangrijk jaarlijkse borstscreening is", gaat Vanduffel verder. "Mede dankzij de plaatselijke handelaars die zich spontaan aanboden om als verkoopspunt te fungeren en dankzij de Facebookpagina Bike for Think Pink Pelt krijgen we veel regionale aandacht. Preventie is primordiaal bij het voorkomen van borstkanker. Er snel bijzijn is dan weer hoopvol op een kans tot genezing. Desondanks zijn er spijtig genoeg nog teveel slachtoffers", besluit Ann.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio