© EPA-EFE

Geen Davis Cup-eindronde voor België: Ruben Bemelmans verliest beslissende vijfde wedstrijd tegen Hongarije

Ruben Bemelmans heeft België geen overwinning kunnen bezorgen in het Davis Cup-duel tegen Hongarije. Bemelmans verloor van Marton Fucsovics in de beslissende vijfde wedstrijd (7-6, 4-6 en 2-6), waardoor België met 3-2 verliest van de Hongaren. Onze landgenoten Sander Gillé en Joran Vliegen hadden in het Hongaarse Debrecen België nochtans op voorsprong gebracht. Na verliespartijen van Kimmer Coppejans en Bemelmans ging het Davis Cup-duel toch verloren, waardoor de Belgen niet gekwalificeerd zijn voor de eindronde in Madrid aan het einde van het jaar.

gvdl, svar

Eerder op de dag hadden Sander Gillé en Joran Vliegen België op voorsprong gebracht na een zege in het dubbelspel. Het duo met veel ervaring in het dubbelspel nam een mindere start tegen het Hongaarse gelegenheidsduo. Eén break volstond voor Fucsovics en Balazs om meteen ook de set binnen te rijven.

© BELGA

De tweede set begon met een moeilijk opslagspel voor onze landgenoten met enkele breakpunten voor de Hongaren. Die lieten ze echter liggen waardoor en dat bleek het keerpunt te zijn in de tweede set. Vliegen en Gillé begonnen plots beter te serveren en maakten vooral minder ‘unforced errors’. Die kwamen er wel van de Hongaren waardoor de tweede set in geen tijd in het voordeel van Vliegen-Gillé werd beslecht: 6-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook set drie startte voortvarend voor onze landgenoten. Al bij het derde game gingen ze doorheen de opslag van de Hongaren. Die break voorsprong gaf het ervaren Belgische duo niet meer uit handen, ondanks enkele breakpunten voor de Hongaren. De Belgen hielden telkens het hoofd koel en Sander Gillé serveerde de beslissende set vakkundig uit: 6-4

Coppejans redt het niet

Aan Kimmer Coppejans (ATP-154) om het beslissende derde punt binnen te halen. De West-Vlaming moest het hiervoor opnemen tegen Attila Balazs, het nummer 76 van de wereld. De Hongaar moest een uurtje eerder ook al in het dubbelspel opdraven maar dat was er niet aan te zien. Balazs speelde fris van de lever, ging in de eerste set één keer door de opslag wat volstond voor setwinst. Die lijn werd in de tweede set doorgetrokken waardoor de Hongaar het vrij simpel kon afmaken: 6-3, 6-0.

Door de nederlaag van Coppejans kwam alle druk op de schouders van Ruben Bemelmans (ATP-222) te liggen. Bemelmans bleef in een razend spannend eerste set tegen Marton Fucsovics koel. Hij rijfde die eerste set binnen na een tiebreak (7-6). Fucsovics herpakte zich vervolgens wel in de tweede set. Bemelmans weerde zich kranig, maar moest uiteindelijk met 6-4 de duimen leggen voor Fucsovics.

Er kwam dus een allesbepalende derde set. Daarin bleek Bemelmans niet opgewassen tegen Fucsovics: het werd 6-2.

Meer over Sander Gillé