Celebs

Meghan Markle is opnieuw in het Verenigd Koninkrijk: “Het is goed om terug te zijn”

Print

Video: Reuters

Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, maakte nog eens haar opwachting in het Verenigd Koninkrijk. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse op een officiële koninklijke afspraak aanwezig was sinds het koppel aankondigde dat ze uit de koninklijke familie stappen. Maar niet iedereen was opgezet met hun bezoek.

Het koppel stopt eind maart officieel als ‘senior members’ van het Britse koningshuis. Voor ze zich terugtrekken uit de koninklijke familie moeten ze nog een paar zaken afwerken. Zo waren ze donderdag wel aanwezig op de jaarlijkse Endeavour Fund Awards in Mansion House, een evenement dat de sportprestaties van gewonde of zieke veteranen in de kijker zet.

Boegeroep

Meghan Markle is opnieuw in het Verenigd Koninkrijk: “Het is goed om terug te zijn”
Foto: Photo News

Meghan, gekleed in een hemelsblauwe jurk van ontwerpster Victoria Beckham, trotseerde met een grote paraplu de regen. Het glimlachende koppel werd toegejuicht door een vijftigtal fans maar tussen het applaus door klonk er ook boegeroep.

Tijdens de uitreiking van de Celebrating Excellence Award nam Markle zelfverzekerd het woord. “Het is goed om terug te zijn. Het is de derde keer dat ik hier samen met mijn echtgenoot mag zijn. Deze ruimte is erg inspirerend.”

LEES OOK. Harry en Meghan verliezen koninklijke titels én dotatie: moeten ze beknibbelen op hun levensstijl of komt er net méér geld hun kant op?

Prins Harry, zesde in rij voor de troon, zal vrijdag een museum openen dat de Britse racingindustrie in de kijker zet. Meghan zal daar niet aanwezig zijn, maar Formule 1 kampioen Lewis Hamilton tekent wel present. Zaterdag gaan ze samen naar het Mountbatten Music Festival in de Royal Albert Hall.

Volgende week gaat het koppel naar de jaarlijkse Commonwealth Service in Westminster Abbey in Londen. Daar zal ook de Queen aanwezig zijn, evenals prins Charles en prins William.

bekijk ook

Ongemakkelijk momentje voor Meghan Markle als begroeting op formeel evenement misloopt

Prins Harry en Meghan Markle zetten stap terug als Royals

Meghan Markle verschijnt voor het eerst in het openbaar sinds controversiële documentaire

Niet te missen