© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Opening dagcentrum en feestzaal Ocura

In aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding Wouter Beke werd donderdag 5 maart in woonzorgcentrum Ocura het nieuwe dagverblijf en polyvalente zaal officieel geopend

Jean Beerten

Het nieuwe dagverblijf is het sluitstuk van het masterplan dat opgestart werd in 2005. Het woonzorgcentrum, ondergebracht in de voormalige kliniek van Koersel, bestaat nu uit drie delen: Het Mijnhuys, De Galerij en De Thuishaven, goed voor 172 bewoners. Nu is er ook een dagcentrum voor 15 personen. De nood aan zo'n centrum is in onze vergrijzenden maatschappij groot. Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven, maar een dagopvang kan de mantelzorgers een stukje last ontnemen op bepaalde dagen.

De grote moderne polyvalente zaal zal ook gebruikt kunnen worden door de buurt. "Het is de bedoeling dat we deze zaal niet alleen gebruiken voor onze bewoners, ook mensen uit de buurt kunnen hem huren voor een feest, babyborrel of koffietafel", zegt directeur Dave Roosen. "Zo zal de harmonie van Beringen hier komen repeteren, dat is al een mooi voorbeeld van samenwerking. De harmonie zal er ook drie keer per jaar een concert verzorgen voor onze bewoners." Voor de bewoners volgde een dag later een mooi feest in hun nieuwe feestzaal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio