© Hélène Vissers

Neos Lommel geniet van voordracht door Manu Adriaens

Wat kan eens mens beter doen op een druilerige, koude donderdagnamiddag midden in een druilerige koude week, dan TV kijken: Wel ... samen met de vrienden van Neos Lommel herinneringen ophalen aan vergane gloriën van het BRT/VRT archief.

Hélène Vissers

Spreker was dienst was Manu Adriaens, een journalist die als freelancer vele Vlaamse én buitenlandse TV-persoonlijkheden mocht interviewen. Dat leverde hem niet alleen een kleurrijk leven op, hij schreef er ook een aantal boeken over. Maar het meest van al gaven die ontmoetingen hem een schat aan anekdotes, en daarmee kon Manu de leden van Neos Lommel een hele namiddag lang animeren, slechts onderbroken voor een kop koffie met koek.

Onder andere Dr. Lecompte, Koen Wauters, Paula Semers, Terry VanGinderen, Nora Steyaert, Karel Hemmerechts, Bob Davidse en zoon David, Tony Corsari en Armand Pien kwamen aan bod in de verhalen van Adriaens. Ook de journalisten van weleer passeerden de revue: Omer Grawet, Maurice de Wilde, Rudi Vranckx, Paul Jambers, Stef Wouters, Martine Tanghe, Nadine De Sloovere ...

Na de koffie kwamen de “feuilleton”-gezichten aan bod zoals Jef Burns, Nand Buyl, Jan Reusel, Chris Lomme, Luc Philips, Dora Vander Groen, An Petersen,J eannine Bisschops, Walter Capiau, Dina Tersago en nog véél meer. En dat allemaal op één namiddag!

Er werden ook heel wat fijne anekdotes gedeeld. Een voobeeld: weerman Armand Pien gebruikte destijds dezelfde studio als die waarin na hem het journaal werd opgenomen. Met een sinterklaas-weersvoorspelling van Pien werd hij, bij wijze van tv-grap, opgehesen naar de hemel, met katrol en harnas. Wist de man veel dat hij zo een half uur boven de nieuwslezers moest blijven bengelen... Of die van Luc Philips, die graag voor de show kwam waterskiën in zijn zwart pastoorskostuum van Pastoor Munte, zijn grootste rol... Het was zeker een fijne namiddag!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio