© AP

Thomas Pieters opent met gedeelde derde plaats op Qatar Masters golf

Thomas Pieters staat na een eerste ronde van 66 slagen (vijf onder par) op een gedeelde derde plaats op het Qatar Open golftoernooi in Doha.

Belga

Pieters, die op de tweede parcourshelft van de Education City golfbaan van start ging, moest meteen een bogey op zijn kaart schrijven. De 28-jarige Antwerpenaar trok de scheve situatie recht en putte op zijn volgende tien holes vijf birdies weg. Na een bogey op de vierde hole vielen er nog birdies op de holes vijf en acht, wat resulteerde in een ronde van vijf onder par.

In de tussenstand telt de viervoudige European Tourwinnaar twee slagen meer dan de 18-jarige Deen Nicolai Højgaard, die alleen de leiding waarneemt en een slag voorsprong heeft op de Nederlander Joost Luiten.

Nicolas Colsaerts, die net als Pieters op de tiende hole van start ging, leek aanvankelijk een plaats in de top 20 op te eisen. Zo lukte de regerende Open de France-kampioen op zijn eerste tien holes drie birdies. Maar Colsaerts ging vervolgens vier keer in de fout. Op de laatste hole noteerde de Brusselaar nog een birdie en zo sloot hij de dag af op de 64ste plaats na een ronde van 71 slagen, par.

Thomas Detry noteerde op zijn eerste zes holes twee birdies waarna hij de goede lijn niet kon doortrekken en op zijn resterende twaalf holes nog drie bogeys moest incasseren. Met zijn ronde van een over par en een daarbijhorende 81ste stek, zal hij op dag twee beter moeten scoren om zich te plaatsen voor de eindfase.

Meer over Thomas Pieters