De hills zullen dit jaar niet alive zijn met de sound of music.

De hills zullen dit jaar niet alive zijn met de sound of music. © Kevin Verkruijssen

Coronavirus

OPROEP. Wie was van plan af te zakken naar het afgelaste Tomorrowland Winter?

De Franse regering heeft besloten om Tomorrowland Winter, dat van 14 tot en met 21 maart zou plaatsvinden in de Franse Alpen, te annuleren wegens de dreiging van het coronavirus. “Spijtige zaak”, zegt Kristof Claes, aka Goldfox. “Maar gezondheid gaat voor.”

cru

Oproep: voor een reportage in de krant zijn we op zoek naar Limburgers die van plan waren om naar Tomorrowland Winter af te zakken. Bent of kent u iemand met een ticket op zak? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam, woonplaats én telefoonnummer niet te vermelden.

Hasselaar Kristof Claes was al vaker als dj te gast op het winterse dance-event, maar dit jaar ziet het er dus niet naar uit dat hij met zijn auto richting Alpe d’Huez gaat tuffen. “Ik heb net gehoord dat ze het festival hebben afgelast,” zegt hij. “Ze zijn nu eerst bezig met de bezoekers te verwittigen. Artiesten hebben nog niets officieel gehoord. Het was al een tijdje hangende, maar blijkbaar heeft de Franse regering nu de knoop doorgehakt. Zoals ik het begrijp, willen ze alle evenementen met meer dan 5.000 internationale bezoekers in Frankrijk voor alle veiligheid annuleren. Naar Tomorrowland komen meer dan 20.000 bezoekers afgezakt. En dat uit een absurd aantal landen. Heel veel nationaliteiten bij elkaar dus. Uiteraard vind ik het een spijtige zaak dat het festival niet kan plaatsvinden, maar gezondheid gaat voor.”

Naast Goldfox stond er nog een aantal bronsgroende dj’s op het festival geprogrammeerd. Maasmechelaar Cellini bijvoorbeeld. “Dit jaar zouden Cellini en ik op een van de grote podia gespeeld hebben op dezelfde dag. In een dancehall waar plaats is voor tienduizenden bezoekers. De sfeer op het festival is heel erg chill: de dj’s zitten er samen in enkele hotels. Het voelt eigenlijk meer aan als een korte vakantie, waar je al je vrienden nog eens tegenkomt. In de plaats daarvan zal het een weekje verder werken worden dit jaar.”

De organisatie was bijna klaar met de opbouw. Ze hadden een jaar energie gestoken in het event op poten te zetten. Woordvoerster Debby Wilmsen liet aan de VRT weten: “We hebben te horen gekregen dat we absoluut niet mogen doorgaan. De Franse overheid vindt het een risico. Het skidomein blijft wél open. Mensen die nog willen skiën, kunnen dat blijven doen.”