Kleurrijke praalstoet Asserbakken lokt massa toeschouwers

Print

Foto: Patrick Vanstipelen

As - Alles zat de Orde der Asserbakken mee tijdens hun 35ste carnavalsoptocht. Na weken van regen en stormdagen waren de weergoden de Asserbakken afgelopen zondag zeer goed gezind. Ondanks het feit dat er veel regen voorspeld was, bleef het de hele dag droog.

De optocht werd geopend door de sambaband Segunda Rodada. De Chiro ging verkleed als boeven, de Ten-meeting als ‘Greace’. Ook de kindergemeenteraad en de speelpleinwerking waren afgevaardigd. Veel bevriende carnavalsverenigingen uit heel Limburg namen deel in de Asserse stoet. Ook 'La Casa de Papel' van de First Rebirth en het American Footballteam van de Sport-Inn zagen er schitterend uit.

Highlights van de optocht waren zeker de prachtige, metershoge ridderspraalwagen van De Loljokers en de bewegende kermispraalwagen van de Fluiters. Die verwonderde vele duizenden toeschouwers die desondanks de topmatch van Racing Genk rijendik stonden in het centrum van As. Het prinsenpaar Boud I en Eva I kan dan ook tevreden terugblikken op deze prachtige carnavalsstoet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio