Alison Van Uytvanck neemt vlot eerste horde in Lyon, ook Ysaline Bonaventure gaat door

Print
Alison Van Uytvanck neemt vlot eerste horde in Lyon, ook Ysaline Bonaventure gaat door

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 62) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in het Franse Lyon (hard/251.750 dollar).

De 25-jarige Van Uytvanck, het vijfde reekshoofd, klopte in de eerste ronde de Poolse Katarzyna Kawa (WTA 121) in twee sets: 6-1 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 2 minuten. In de volgende ronde wacht voor Van Uytvanck de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 143) of Poolse Magdalena Frech (WTA 169).

Bonaventure bereikt tweede ronde

Ysaline Bonaventure (WTA 122) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in het Franse Lyon (hard/251.750 dollar).

De 25-jarige Bonaventure klopte in de eerste ronde de Oekraïense qualifier Marta Kostyuk (WTA 141) in tweemaal 6-4. De partij duurde 1 uur en 21 minuten. Bonaventure treft in de volgende ronde mogelijk Greet Minnen (WTA 103). Dan moet onze landgenote later maandag wel voorbij het Franse derde reekshoofd Caroline Garcia (WTA 46).

Van Uytvanck en Minnen zijn in Lyon ook nog aan zet in het dubbelspel. Het Belgische paar opent tegen de Nederlandse tandem Bibiane Schoofs en Lesley Pattinama Kerkhove.