© Alfons Kerremans

© Alfons Kerremans

© Alfons Kerremans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Hannah Enkels als een pletwals door veldloopkampioenschappen

Nadat ze eerder dit winterseizoen al Limburgs kampioene werd in het eigen Tessenderlo en Vlaams kampioene in Rotselaar, kroonde de 15-jarige Hannah Enkels zich zondag 1 maart in het park van Laken tot Belgisch kampioene veldlopen bij de kadetten.

Alfons Kerremans

Hannah’s voorbereiding op het BK was nochtans verre van rimpelloos. De avond van het Vlaams kampioenschap overleed haar geliefde oma, zodat er van rust in het hoofd absoluut geen sprake was. Bovendien kreeg ze de voorlaatste week vóór het BK last van een lichte kuitverrekking waardoor ze een aantal trainingen moest terugschroeven. Maar échte kampioenen zijn groot in grootse omstandigheden….

De Looise clubgenoten Nina Van Pelt en Hannah Enkels waren wegens de zware, modderige omloop in het park van Laken goed, doch enigszins behoudend gestart. Na de lange aanloop zaten ze beiden wel netjes vooraan : Hannah aan de leiding en Nina rond plek 10. Opvallend was dat Dorien Poppe (AVLO), winnares van de Crosscup, snel de rol moest lossen. Het meeste weerwerk kwam van Charlotte Penneman (ACW); ze kon nooit aansluiten, maar bleef zowat de hele wedstrijd op een afstand van 20 à 25 meter hangen. Hannah bewees dat ze ook aan zo’n druk kan weerstaan en besloot de wedstrijd met een voorsprong van een viertal seconden. Ze was hiermee de enige Limburgse die haar titelstrijd zegevierend kon afronden en sluit daarmee ook een perfect winterseizoen af : ze won elke wedstrijd die ze betwistte.

Ook Nina Van Pelt, de Looise teamgenote van Hannah, kwam weer sterk voor de dag met een 7de plaats. Als halvefondloopster mag Van Pelt met deze conditie het BK indoor met vertrouwen tegemoet zien.Hannah Enkels is een immens, maar pretentieloos looptalent op de lange afstand. Bij Looise AV hebben ze een traditie op dat vlak. Als Hannah met beide voeten op de grond blijft en haar trainers springen met de nodige voorzichtigheid met haar om dan ziet haar atletiektoekomst er erg rooskleurig uit. Dan kan ze mogelijk haar illustere voorgangsters bij Looise achterna.Foto’s : Organisanisatie Crosscup en Helga Beyens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer