© Peter De Bruyn

Maaseikse neemt deel aan WK Waterski in Australië

Het wordt nagelbijten voor Bettina Vancleef van het gelijknamig uitvaartcentrum in Maaseik en Kinrooi. Haar dochter Lies vertrekt deze week naar Australië. Ze neemt - als enige Limburger - deel aan het WK Waterski. Als 15-jarige is ze bovendien de op één na jongste deelnemer.

Peter De Bruyn

Het was in 2015 dat Lies aanklopte bij de Watersportclub Aldeneiker Plas (WAP). Ze was op zoek naar een hobby met wat meer actie dan doorgaans het geval is voor jonge meiden. En het klikte meteen. Na 10 minuten kon ze zelfstandig skiën en het werd een passie.

Haar trainer vond dat zij zich moest inschrijven voor de selectie van de Belgische ploeg voor het WK Waterski. Die selectie ging door in Brugge en Lies werd uiteindelijk geselecteerd. Vanaf dan werd het regelmatig trainen in Brugge en mocht mama Bettina taxi spelen. Samen trokken ze in 2018 naar Canada voor het wereldkampioenschap Waterski.

Dit jaar is Lies opnieuw geselecteerd – deze keer als lid van de MaasMasters – en mag ze op haar 15de met de Belgische ploeg mee naar Australië. Ze maakt deel uit van het Belgisch Pyramideteam en moet het daarbij opnemen tegen Australië, Duitsland, China en het profteam van Amerika.

Mama Bettina zal er deze keer niet bij zijn en dat zorgt voor enige ongerustheid. Australië is immers niet meteen om de hoek. Anderzijds heeft ze vertrouwen in haar dochter en het volledig team dat haar begeleidt.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio