© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:

PXL-studenten lerarenopleiding vangen kinderen op

De PXL-studenten lerarenopleiding hebben tijdens de krokusvakantie enkele kinderen opvangen. Zo konden ze al wat 'oefenen' voor later.

Gerrit Schuermans

Inge Joosen, danspedagoge, geeft duiding: “Onze eerstejaarsstudenten (leerkrachten L.O. in wording) worden het hele academiejaar voorbereid om eind april stagelessen te geven in een lagere school. We trachten hen daar zo goed mogelijk op voor te bereiden door ze tijdens de eerste maanden les te laten geven aan elkaar, maar dit is natuurlijk heel kunstmatig en niet realistisch.”

“Daarom laten we vanaf het tweede semester op regelmatige basis kinderen van de omliggende lagere scholen naar onze sporthal komen zodat ze de aangeleerde basisvaardigheden ook al eens kunnen oefenen bij het ‘echte’ doelpubliek. Jammer genoeg valt dit academiejaar de krokusvakantie samen met zo’n ‘didactische week’ en zijn er geen schoolkinderen . Daarom heeft ons team deze week een beroep gedaan op de kinderen van collega’s en via de sportdienst van Hasselt. Vandaag stond er een fietsbehendigheidsparcours op het programma”, zegt Inge Joosen.

Marc Hermans, departementshoofd, blikt tevreden terug op deze week: “ De aanwezige kinderen hebben genoten van een leuke krokusvakantie, onze studenten hebben hun vaardigheden kunnen bijschaven en onze collega’s konden hun job doen terwijl er voor hun kinderen werd gezorgd.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio