BS De Sprong viert carnaval als echte Maaseikenaren

Print
Maaseik - De week voor de krokusvakantie was een hele speciale week op GO! BS De Sprong. Alle juffen en meesters, van de peuters tot het zesde leerjaar, organiseerden een gekke week. Iedere dag mochten de leerlingen (en de leerkrachten) verkleed naar school komen.

Op maandag hadden de meeste van de leerlingen (en ook weer de leerkrachten) een uniform aan. Het was dan ook uniformendag. De outfits gingen van een echt legerpak en een hostess tot een voetbaltenu. Op dinsdag kwamen dan weer de coolste creaties tevoorschijn op de 'cooldag'. Een heleboel stoere jongens en meisjes kwamen naar school met een coole pet en zonnebril. Anderen zagen het eerder als 'koel' en verkleedden zich als Olaf of Elza. De dag nadien glitterde de school op de glitterdag. De meisjes waren in hun nopjes met de vele glitterjurken. Donderdag was misschien wel de gemakkelijkste dag van de week: de fluodag. Op De Sprong draagt elke leerling elke dag namelijk fluo op weg naar en van school.

Last but not least mochten alle leerkrachten en leerlingen op vrijdag verkleed naar school komen zoals ze dat zelf wilden. Ook hier werden weer originele creaties tevoorschijn getoverd. 's Morgens organiseerden twee dansliefhebbers een uurtje dans voor alle kinderen van de hele school. Het werd een groot dansfeest met de langste kinderpolonaise van Maaseik. Nadien volgden nog enkele leuke workshops zoals dans, zang en knutselactiviteiten… 's Middags konden de leerlingen genieten van een heerlijke hamburger of fishburger met een frisdrankje. In de namiddag kleurden de straten van Maaseik tenslotte rood, geel groen door alle leerlingen van De Sprong, maar ook die van alle andere basisscholen van Maaseik. 

De school bedankt ook nog carnavalsvereniging De Sjeive Sjotters die alle kinderen eine supersjoene daag bezorgd hebben door de mooie wagen en de leuke muziek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio