Onderscheiding voor verpakkingsvrije pop-upwinkel

Print
Onderscheiding voor verpakkingsvrije pop-upwinkel

Foto: Lode Vanhoutte

Sint-Truiden - De pop-upwinkels van de studenten van UCLL in februari in Sint-Truiden legden het accent op duurzame producten. Eén ervan, de verpakkingsvrije winkel, kreeg een speciale onderscheiding van de Milieuraad.

“Recent zijn in de meeste steden verpakkingsvrije winkels gestart. Sint-Truiden kon dankzij het initiatief van de studenten van de UCLL, opleiding Bedrijfsmanagement, alvast kennismaken met het concept”, legt Annemie Verheyden van de Milieuraad uit. “Je brengt hier zelf je eigen boodschappentas en herbruikbare verpakking mee: glazen potjes, stoffen zakjes of plastic doosjes met deksel. Dat betekent minder afval en is dus beter voor ons milieu.”In alle acht de pop-upwinkels van UCLL in Sint-Truiden kozen de studenten uitdrukkelijk voor duurzaamheid en gezondheid.

Claudio Salvaggio, student in het UCLL, getuigt: “Veel mensen aarzelden eerst om binnen te komen, maar hun nieuwsgierigheid haalde het. De reacties van de klanten, jong en oud, waren heel positief. Voor ons was het ook fijn om duurzame oplossingen te promoten: dat is uiteindelijk de enige weg naar de toekomst, waar wij, jongeren, uiteraard voor kiezen. En eerlijk, de mensen waren ook duidelijk gecharmeerd door ons als jeugdige ondernemers.”“Als je verpakkingsvrij koopt, kom je uiteindelijk goedkoper uit: je koopt er geen verpakking met alle opgedrukte publiciteit bij. Dus zeker ook een goede keuze voor al wie het wat minder breed heeft en van een klein pensioen of vervangingsinkomen moet leven. Dit initiatief was ook om die reden zeker een onderscheiding waard”, vult Jean-Luc Bousmans van de Milieuraad aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio