Thuismatch voor Erhan in de Zille

Print

Foto: Patrick Bosmans

Kwaadmechelen

Ham - KWB Kwaadmechelen en KWB Genendijk sloegen de handen in elkaar om een comedyshow in de grote zaal van De Zille te laten doorgaan. Een gok voor beiden: gingen ze de zaal wel volkrijgen? Hun troefkaart: de van Ham afkomstige Erhan!

De voorverkoop liep vlotjes gesteund door onder meer een gepersonaliseerd filmpje voor Ham. 15 februari 2020 liep de zaal dan ook goed vol, met 234 personen waren bijna alle stoelen bezet.
Titel van de comedyshow Diversiteit Troef: stand-upcomedy is namelijk het perfecte glijmiddel om de soms moeilijke onderwerpen diversiteit en migratie behapbaar te maken voor het grote publiek, zonder daarbij belerend of moraliserend te zijn.

Antwerpse Marokkaan Latif Ait en Limburgse Turk Erhan Demirci spraken als Vlaming met een andere achtergrond uit eigen ondervinding. En dan kwam Han Solo, het rechts-conservatieve typetje van Han Coucke, als kers op de taart (of als een olifant in een porseleinwinkel).

Voor Erhan was het echt een thuismatch: zijn ouders vierden zelf hun huwelijksfeest in zaal De Zille! Hij vertelde ronduit over zijn jeugd in Ham, waaronder over school De Klimop waarvan hij juf Daisy net voor de show nog in de kebabzaak tegenkwam.

“Super was het.”, vertelt Lieve Peys, “Goed georganiseerd en goeie podiumgasten. Vooral Erhan in een thuismatch was heel plezant”. “Mijn kaken deden pijn van het lachen”, giert Jessica Valkenborghs, “echt super!”. “De show was af!”, zegt Ina van Broekhoven, “Hard lachen deed echt nog eens deugd”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio