zaterdag 22 februari 2020 - Bree
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De auto eindigde in de vitrine van de garage. “Gelukkig is hier niemand gewond geraakt”, klinkt het. Rdr

spectaculaire crash

Man rijdt toonzaal vol auto’s binnen

Bree

Op de kruising van de Rode Kruislaan met de Bruglaan in Bree is vrijdag een auto in de toonzaal van VW-dealer Jaspers gereden. De bestuurder moest uitwijken voor een andere auto. Hij raakte slechts lichtgewond.

 rdr

De bestuurder naderde vrijdag met zijn Mercedes het kruispunt van de Rode Kruislaan met de Burglaan toen, volgens getuige Luc Vandormael, een andere bestuurder de Rode Kruislaan overstak om dan midden op de rijbaan om een onbekende reden te stoppen. “Om een aanrijding te voorkomen moest de Mercedes, die vanuit Kinrooi richting Bree reed, uitwijken. Zijn wagen begon te schuiven, te tollen en kwam terecht in het lager gelegen groenperk om tot stilstand te komen in de vitrine van de showroom. De bestuurder van de andere auto was zich van geen kwaad bewust en reed gewoon door. Toen ik teken deed, is hij teruggekeerd.”

Verkocht

De bestuurder van de Mercedes kon door het onverwachte manoeuvre van de andere auto enkel rechts langs de stilstaande wagen passeren, belandde in de berm en reed uiteindelijk de toonzaal van de Volkswagengarage in. “Daar ramde de wagen de vitrine en enkele gloednieuwe wagens. De schade is aanzienlijk”, zegt Sales Manager Suzy Schurgers. Enkele auto’s waren al verkocht en stonden klaar om afgehaald te worden. “Zowat alle wagens raakten beschadigd door de rondvliegende glasscherven. Niet enkel de vitrine ging aan diggelen, door de klap is een wagen zwaar beschadigd.” De verzekering moet de totale schade berekenen, het exacte bedrag moet nog worden uitgeklaard.

Gelukkig was op het moment van de crash geen personeel in de buurt. “De middagpauze liep nog en onze poetsvrouw had net de showroom schoongemaakt”, zegt Schurgers nog. De brandweer van Bree ruimde het glas en het puin en het grote gat in de vitrine werd voorlopig dichtgemaakt.

Nieuwe Video's