vrijdag 21 februari 2020 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ronde van de Algarve

Evenepoel draagt zege op aan overleden zoontje van Nikolas Maes

Wielrennen

Remco Evenepoel won donderdag de koninginnenrit in de Ronde van de Algarve. De wonderboy van Deceuninck-Quick-Step broedt al een tijdje op een eigen zegegebaar, maar op de Alto da Foia, kwam er een emotionele uitbarsting. Eerst riep hij luidkeels yes, dan bedankte hij zijn ploegmaats om vervolgens in tranen uit te barsten. “Ik draag deze zege op aan mijn familie en mijn vriendin Oumi omdat het niet altijd gemakkelijk is om met mij samen te leven. Ik maak nog veel fouten. Ook wil ik deze overwinning opdragen aan Nikolas Maes en zijn familie.”
De renner van Lotto Soudal verloor vorige week zijn zoontje Maurice net voor hij geboren zou worden. “Woensdagavond had ik tegen Iljo gezegd, als ik win ga ik deze overwinning opdragen aan Nikolas en zijn familie. Er zijn in het leven belangrijkere dingen dan een koers winnen.
Nikolas Maes was gepakt door het gebaar: “Ik heb in mijn carrière al veel kopmannen zien passeren, maar iemand op zo’n jonge leeftijd zo’n klasse zien etaleren zowel op als naast de fiets is nieuw voor mij”, was de renner vol lof op Twitter. “Mijn vrouw en ik danken je voor het opdragen van je zege aan ons tweede zoontje Maurice en bewonderen jouw persoonlijkheid.” 

Nieuwe Video's