vrijdag 21 februari 2020 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Seppe Baetens komt zaterdag met Haasrode-Leuven op bezoek in Achel. Vel

Volleybal

Wie zet wie meteen onder druk?

Zaterdag 20.30 uur

Achel - Haasrode-Leuven

Kwalificatie play-offs

Zaterdag start Achel aan confrontatie één van een best of three tegen Haasrode-Leuven. Inzet: deelname aan de Champions Final Four. Seppe Baetens, ex-Maaseik, is alvast op zijn hoede voor een taai Achel.

Haasrode-Leuven wipte op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog over Tectum Achel naar plek vier. Een plaats die recht geeft op het thuisvoordeel in de best of three van de kwalificatie play-offs.

Achel start zaterdag in de eigen Koekoek, nadien volgen één of twee wedstrijden buitenshuis. “De eerste confrontatie is héél belangrijk”, weet Seppe Baetens, nu bij Haasrode-Leuven, vorig seizoen bij Maaseik. “Wie verliest, staat onder extra druk want moet nadien twee keer op rij winnen. We willen Achel zaterdag graag met de rug tegen de muur zetten.”

Ervaren krijgers

De Leuvenaars wonnen dit seizoen al tweemaal van Achel, thuis (3-1) en buitenshuis (2-3). “Duels die beide kanten op konden”, aldus de hoekaanvaller. “We bleken op de cruciale momenten net iets koeler of maakten het verschil met enkele goeie opslagen. Wat me opviel, is dat Achel nooit opgeeft. Het zijn ervaren krijgers. Ik verwacht me aan een taaie klus.”

Haasrode-Leuven geraakte na de winterbreak moeilijk in het juiste ritme. “We maakten het onszelf inderdaad nog moeilijk”, knikt Baetens. “Maar op de laatste speeldag tegen Maaseik en vorige week Europees tegen Boedapest hebben we weer vertrouwen getankt. We zijn klaar voor de leukste én belangrijkste periode van het seizoen. We willen opnieuw dat Europese ticket. Die wedstrijden waren fantastisch.”

Europees toneel

Ook als speler blijft Europa een mooie etalage. Of Baetens nog aan het buitenland denkt? “Af en toe. Mijn vriendin speelt bij Boedapest en ook dat speelt een zeer grote rol. We hebben al drie jaar een langeafstandsrelatie. Dat begint door te wegen.”

Om opnieuw voorbij het stugge Achel te geraken kan Haasrode-Leuven beroep doen op een Baetens in goede vorm. De voormalige Maaseikse chouchou is met Gert Van Walle een belangrijke schakel in het Leuvense succes. “Ik kan me vinden in de rol die de coach me geeft. Ook fysiek voel ik me goed. Leuk om gewoon te kunnen volleyballen zonder te moeten denken aan die knieoperaties uit het verleden. Hopelijk kan ik ook zaterdag mijn steentje bijdragen.”

Nieuwe Video's