Aangeboden door Remeha

© Remeha NV

Zo verdient je energieleverancier nog meer geld

Is je energiefactuur nog niet hoog genoeg?

De energiemarkt is een fluctuerende markt. Energieprijzen blijven maar stijgen en daar heb je weinig controle over. De installatie die je in huis haalt om te verwarmen en je water op te warmen daarentegen, die kun je wel zorgvuldig uitkiezen. Vind je dat je energieleverancier nog niet genoeg geld verdient? Dan kies je best niet voor een hybride installatie.

De hybride wagen is al een aantal jaren ingeburgerd in de auto-industrie, maar kent pas de laatste jaren een echte opmars. Nog nooit werden er zo veel elektrische of hybride wagens voorgesteld op het autosalon. Goed nieuws voor wie helemaal overtuigd is van de technologie, want je kunt ook je woning voorzien van een hybride installatie om te verwarmen. Net als een hybride wagen combineert een hybride installatie fossiele brandstoffen met hernieuwbare energie.

Altijd de laagste energiefactuurEen hybride systeem houdt rekening met energieprijzen en spreekt telkens de energiebron aan met de laagste energiekost. Omdat de installatie werkt op elektriciteit, wordt de buitentemperatuur ook in rekening gebracht voor zijn werking. Als de elektriciteitskost hoger is dan de kost voor dezelfde werking met gas of stookolie, zal het systeem automatisch overschakelen op fossiele brandstof. Hoe energieprijzen zullen evolueren, weet niemand. Met een hybride installatie ben je wel altijd zeker dat je de goedkoopste optie in huis hebt.

Minder uitstootEen hybride systeem is niet alleen de slimme oplossing, het is ook een pak efficiënter dan een klassieke installatie. Omdat het toestel automatisch de efficiëntste energiebron aanspreekt, bespaar je makkelijk zo’n 25 procent meer energie dan met een klassieke verwarmingsinstallatie. Hierdoor is ook de uitstoot een pak lager. Gemiddeld mag je rekenen op zo’n twintig procent CO2-uitstoot minder ten opzichte van een standaard cv-ketel op fossiele brandstoffen.

Warm water en verwarmingGa je voor een hybride systeem, dan kun je kiezen voor een systeem voor je verwarming, maar ook voor een combinatie waar warm water bij hoort. Ga je voor nieuwbouw, dan kun je een all-in-one pakket installeren. Werkt je bestaande cv-ketel nog prima, dan kun je ook een hybrideregelaar laten bijplaatsen.

Advies op maatElke woning is anders. Jouw specifieke noden als je bouwt of verbouwt zijn dat ook. Gelukkig kost het juiste advies krijgen geen geld. Neem online deel aan de warmtewijzer van Remeha om te ontdekken welke installatie het best past in jouw woning. Op basis van je antwoorden ontvang je een offerte op maat van een installateur in jouw buurt.

Wacht niet tot het te laat isen doe nu de test op de website van Remeha. »