Mode

Heet de lente welkom in het oranje van mandarijntjes

Print
Heet de lente welkom in het oranje van mandarijntjes
Nog iets langer dan een maand en de lente doet haar intrede. Of het ook meteen mooi weer zal zijn, valt af te wachten, maar met de kleur tangerine - waarmee het oranje van mandarijntjes wordt bedoeld - voorzie je outfits alvast zelf van een beetje zonnigheid.

De oranjekleur werd de voorbije maand vaak gespot in de straten van New York, toen de modeweek er plaatsvond. Fashionista’s experimenteerden met tangerine in de vorm van truien en jassen. Ook in accessoires kwam de tint vaak terug, vooral in de gedaante van opvallende handtasjes die een look meer punch geven.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) on

 

Ook sterren zijn al mee met de trend. Hailey Baldwin, vrouw van Justin Bieber, poseerde even geleden in een volledig tangerine outfit op Instagram. Ook op de rode loper van de Brit Awards verscheen Mollie Sims in een mandarijnoranje jurk met ruches. En blogster Leonie Hanne heeft de populaire pouch bag van Bottega Veneta in haar armen.

LEES OOK. Kauwgomroze is in de mode

Heet de lente welkom in het oranje van mandarijntjes
Mollie King en Leonie Hanne

Mandarijnenkleur laat zich veilig matchen met zwart, wit en beige. Gewaagdere succescombinaties zijn een mix tussen oranje en koningsblauw, mosgroen of ede schakering met roze. Voor een nog pittigere look kun je jezelf van kop tot teen in de kleur kleden. Of meng verschillende oranjetinten - van fel tot ingetogen terracotta.

LEES OOK. Dit tasje is helemaal hot

Niet te missen