Rijinstructeur vermijdt zware botsing met tiener dankzij ultiem uitwijkmanoeuvre

Print

Rijinstructeur vermijdt zware botsing met tiener dankzij ultiem uitwijkmanoeuvre Video: KameraOne

Dat was op het nippertje voor deze tiener in het Engelse West Yorkshire. Het meisje liep zonder omkijken de straat over, maar zag daardoor niet dat een wagen recht op haar af kwam. Gelukkig had de bestuurder goede reflexen: met een uitwijkmanoeuvre op het allerlaatste moment kon hij een zware botsing vermijden.

De beelden werden eerder deze maand vastgelegd door een buschauffeur. “Ze heeft uitzonderlijk veel geluk gehad”, vertelde hij. “Het meisje was net voordien een passagier op mijn bus. Ze stapte uit en rende zonder kijken meteen de weg op zonder, ongelofelijk.”

Ondanks het straffe manoeuvre van de rijinstructeur bleef het meisje niet ongeschonden. Zo kon de bestuurder niet verhinderen dat hij over de rechtervoet van de tiener reed. Toch leek haar dat maar weinig te deren, getuige de manier waarop ze vervolgens naar haar smartphone liep. “Gelukkig zat er op dat ogenblik een instructeur aan het stuur, en geen leerling”, aldus Naheem Shah, de manager van de rijschool. “Anders was de situatie mogelijk helemaal anders uitgedraaid.”

bekijk ook

Vrachtwagenchauffeur rijdt door gesloten slagbomen aan overweg en vermijdt nipt botsing met trein

Bestuurder vergist zich van pedaal en veroorzaakt bijna dodelijke botsing