Driemaal vol huis voor balletoptreden

Print
Genk - De balletschool Ann Kempeneers bracht haar tweejaarlijkse voorstelling in de grote zaal van C-mine. De meer dan honderd dansers brachten driemaal een volle zaal in vervoering.

Zesentwintig uur per week wordt balletles gegeven in de dansstudio -met volledige spiegelwand - in Termiën. Vanaf drie jaar kunnen de kinderen er speels kennis maken met muziek en dans. In de lagere en de hogere graden wordt de danstechniek geleidelijk verbeterd en wie van ballet haar hoofdhobby en zelfs haar beroep wil maken komt terecht in de gevorderde afdelingen of de vocational grades.
Om de twee jaar brengt de school een optreden in C-mine, het andere jaar is er een opendeurdag. Dit jaar liep de grote zaal driemaal vol voor een klassieke voorstelling, waar de jonge dansers met eigen choreografieën aan de slag gingen. Het optreden van de kleinsten was ontroerend, dat van de gevorderden indrukwekkend en de finale dol. De geleverde inspanningen waren dan misschien wel zwaar, maar de dansvreugde kon je zo van de gezichten aflezen. Dansen is als een noot: hard als de bolster, maar heerlijk als de pit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio