300 gasten voor eetdag ondanks storm en noodweer

Print
Genk - Duikclub Andromeda, gespecialiseerd in duiken voor mensen met een beperking, hield zijn jaarlijkse eetdag in zaal Casa Papa Giovanni in Winterslag. Ondanks de voorspelling van storm en regen kwamen er bijna 300 eetlustigen opdagen.

De stad Genk voert een sportbeleid waarbij de inclusie van mensen met een mentale en lichamelijke beperking in de clubs wordt aangemoedigd. Als je een dergelijke beperking hebt, lijkt duiken wel heel ver weg, maar toch is het mogelijk. Duikclub Andromeda werkt intussen al meer dan 25 jaar met mensen met een beperking. De club zorgt niet alleen voor een wekelijkse goed begeleide training in het Genkse zwembad, maar organiseert ook tal van uitstappen waaronder het jaarlijks duikverlof, meestal in de Rode Zee in Egypte.

Het duiken met personen met een beperking vergt niet alleen veel menselijke inzet, maar ook specifiek materiaal. Dat wordt aangekocht met steun van de provincie Limburg. Het duikverlof is een gebeurtenis waar de duikers met een beperking elk jaar naar uitkijken: het is een absoluut hoogtepunt in de werking. Marc Vanwetswinkel en zijn team van vrijwilligers zorgden voor een goed verzorgd mosselfestijn waarop ze heel wat sympathisanten mochten verwelkomen. Zo'n activiteiten zorgen ervoor dat alles betaalbaar blijft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio