© ISOPIX

Camilla Parker Bowles komt op voor slachtoffers van huiselijk geweld

Tijdens het vijftienjarige jubileum van Safe Lives, een Britse organisatie die zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld, sprak Camilla Parker Bowles zich uit over dit gevoelige thema. Ook de hertogin heeft vriendinnen die hier het slachtoffer van werden. “Het treft iedereen,” benadrukt ze. “Niemand weet wat er zich achter gesloten deuren afspeelt.”

VVA

In Clarence House, de woning van prins Charles, organiseerde Camilla Parker Bowles op woensdag een receptie ter ere van het vijftienjarige jubileum van Safe Lives. Deze organisatie, die zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld, kan sinds vier jaar rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de hertogin. Zij sprak zich tijdens het evenement opvallend openhartig uit over dit maatschappelijke thema om het stigma te doorbreken en slachtoffers aan te zetten om hulp te zoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo biechtte de hertogin op dat ook zij vriendinnen heeft die hier ooit mee werden geconfronteerd. “Huiselijk geweld treft iedereen. Het maakt niet uit wie jij bent. Niemand weet wat er zich achter gesloten deuren afspeelt,” benadrukte Camilla. “Dat is mijn boodschap: wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, er zijn organisaties die je kunnen helpen.”

Camilla Parker Bowles ging op initiatief van Safe Lives in 2016 met een aantal slachtoffers van huiselijk geweld in gesprek. Verschillende foto’s van een erg geëmotioneerde hertogin gingen toen de wereld rond. Daarover zei ze het volgende: “In 2016 had ik het privilege om met enkele, ongelooflijk dappere vrouwen te spreken. Hun verschrikkelijke verhalen bewogen velen onder ons tot tranen. Maar met elk verhaal wordt het taboe minder groot en wordt de stilte doorbroken, zodat andere slachtoffers weten dat ze niet alleen zijn en dat er ook voor hen hoop is.”