Scholieren PTS Maasmechelen grijpen nipt naast provinciale titel

Print

Eisden

Maasmechelen - Na een ware thriller moesten penalty's beslissen over het provinciaal kampioenschap veldvoetbal voor scholen.

Vol goede moed trokken de scholieren PTS Maasmechelen naar sportcentrum Genk waar ze tegen het Atheneum Martinus Bilzen de strijd aangingen om het Provinciaal kampioenschap veldvoetbal voor scholen.
De eerste helft domineerden ze het spel en de kansen bleven niet uit, maar telkens stond er een schitterende doelman in de weg. Toch kon Maasmechelen de eerste helft met een 1-0 voorsprong beëindigen.

De tweede helft startte vrij stroef waar het meer stressvoetbal werd. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en na een mistasten in de verdediging kwam het 1-1 gelijk. Met bij momenten mooi voetbal van beide ploegen, was het toch Maasmechelen dat opnieuw scoorde:  2-1. Bilzen sloeg terug op hoekschop en de bordjes stonden weer gelijk, 2-2. Dit was ook de eindstand. Over naar de penaltyreeks, waar beide teams hun eerste vijf pogingen raak schoten. De nervositeit steeg bij beide teams en na de zevende strafschop kroonde Bilzen zich tot winnaar en tot provinciaal kampioen.

Atheneum Martinus Bilzen mag in de Vlaamse finale waar zij onze provincie vertegenwoordigen.
Wij als sportleerkrachten zijn zeer trots op de fair-play en het sportief engagement van onze leerlingen zeggen Terwingen Bjorn,Luca Morganti en Daamen Dieter, de leerkrachten voetbal van de PTS Maasmechelen afdeling Sport optie Voetbal. De volgende competitie, zaalvoetbal, staat al te wachten en daar moeten we onze titel van Provinciaal kampioen verdedigen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio