Surfer overleeft botsing tussen twee monstergolven ternauwernood

Print

Surfer overleeft botsing tussen twee monstergolven ternauwernood: “Dit zouden weinigen kunnen navertellen” Video: World Surf League via Reuters

Surfer Alex Botelho is in het Portugese Nazaré ternauwernood aan de dood ontsnapt. Op een moment dat hij op een jetski wordt weggevoerd, geraakt de jetski ‘geklemd’ tussen twee monstergolven die op elkaar afstormen. Met alle gevolgen vandien.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe de jetski met piloot en surfer achterop, de lucht in wordt gekatapulteerd om daarna met een zware klap in de golf terecht te komen. Waarna zowel piloot als surfer worden meegesleurd. Op de beelden is te zien hoe het lichaam van Botelho in allerijl naar het ziekenhuis wordt geëvacueerd. “Dit zouden weinigen kunnen navertellen”, klonk het bij de commentatoren.

Botelho geraakte bij de crash zwaargewond en werd meteen naar een nabijgelegen ziekenhuis afgevoerd. Zijn toestand wordt omschreven als ‘stabiel en bij bewustzijn’.

De wedstrijd in het Portugese Nazaré behoort tot het zogenaamde Big Wave Surfing, waarbij op zoek wordt gegaan naar spectaculair hoge golven. Hierbij worden ook speciale planken gebruikt met een scherpe in plaats van een stompe voorkant.