Erna Siebens maakt tijdreis door mode voor Neos

Print

Foto: Hélène Vissers

Lommel - Een goed gevulde zaal vol Neosleden was getuige van een sprankelende tijdreis op gebied van mode en schoonheidsidealen door de eeuwen heen.

Erna Siebens bracht een mengelmoes van feiten, hilarische anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden over de mode van de oudheid van Grieken en Romeinen tot vandaag de dag.
Als costumière werkteErna haar leven lang voor onder andere VRT, VTM, het Ballet van Vlaanderen, Kabouter Plop enzomeer. Daardoor waren de modellen die ze meebracht prachtig en verrassend. Sommigen trok ze zelf nog aan om te tonen hoe de kledij de drager ervan veranderde.
Wat we allemaal zouden kunnen onthouden: over make-up, over ontharing van het lichaam, over tache de beautés, over kapsels en pruiken en over blonderen, over de veranderende kleuren van de mode, over de invloed van de religie, over de schaamkapsels van de middeleeuwse mannen, over valse tanden en dito gebit, over grote en kleine neuzen, over haarstijlen, pijpenkrullen, snorren...
Ongelooflijk dat Erna dat allemaal in één namiddag en zo vrolijk en vlot gebracht heeft.
En al was met de titel “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de schoonste ...” de voordracht van vandaag gericht op de vrouwelijke leden, hebben de mannelijke aanwezigen dit zeker ook kunnen smaken. In haar slot kondigde ze andere voordrachten aan: de geschiedenis van de badmode en de lingerie ...
Hopelijk krijgen we die voordrachten nog te beleven in Lommel en komen er dan wat meer “mannen” opdagen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio