Sam gaat 3 maanden op stage naar Noorwegen

Print

Foto: Yasmien Hautekeete

Tessenderlo - Sam (19 jaar) zit in het 7de jaar Interieurinrichting op het Technisch Heilig-Hartinstituut in Tessenderlo. Al van kleins af aan is hij verzot op avontuur, natuur en bergen. In september 2020 gaat hij drie maanden stage lopen bij Ekte Furniture, een schrijnwerkerij in de meest noordelijke stad van Noorwegen, Tromso.


“In oktober kwam Sam met de vraag of het mogelijk was om als beroepsleerling enkele maanden naar het buitenland te gaan via het programma van Erasmus+. Onze school heeft al jarenlang ervaring in het uitsturen van leerlingen maar dit gebeurde meestal in groep en telkens voor slechts 2 of 3 weken. Via Epos vzw kwamen we te weten dat het mogelijk is om leerlingen uit te sturen naar het buitenland en dit tot één jaar nadat ze afgestudeerd zijn bij ons op school”, vertelt Yasmien Hautekeete, coördinator internationalisering.

Na wat opzoekingswerk legden we contacten met Kim Daniel Arthur die een eigen schrijnwerkerij heeft in Tromso. In januari ging Sam samen met leerkrachten Kathleen Van den Eynde en Koen Pirard op voorbereidend bezoek. Sam vertelt enthousiast: “Bij aankomst op het bedrijf voelde ik mij al meteen op mijn gemak, een hond kwam mij hartelijk begroeten en Kim stelde me aan iedereen voor. Ze werken er met 6 werknemers waarvan slechts 2 met een diploma houtbewerking. Kim heeft drie jaar geleden na 20 jaar in de game-industrie de switch gemaakt naar hout en design en dit zonder dit te studeren. Ik heb het gevoel dat ik er veel zal bijleren en dat ik er ook effectief een bijdrage kan leveren. “Kim maakte duidelijk dat Sam hier in samenwerking met de andere werknemers mee mag werken aan nieuwe projecten. Er zal gekeken worden naar zijn kwaliteiten, die zullen ten volle benut worden maar hij zal ook uitgedaagd worden om nieuwe dingen te leren,” vult Kathleen aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio