Moeder wordt drie jaar na overlijden dochtertje met haar herenigd... in virtual reality

Print

Video: MBCdocumentary

Virtual reality-technologie heeft ervoor gezorgd dat een rouwende moeder herenigd kon worden met haar dochtertje dat drie jaar geleden is overleden. In de Zuid-Koreaanse documentaire “I Met You” werd er een simulatie van de zevenjarige Nayeon gemaakt. De moeder, Jang Ji-Sung, barst in tranen uit wanneer ze haar dochtertje terug ziet.

Moeder wordt drie jaar na overlijden dochtertje met haar herenigd... in virtual reality
De zevenjarige Nayeon stierf aan een zeldzame ziekte Foto: MBC

De vader van het meisje kijkt, samen met haar broertje en zusjes, vanaf de zijlijn toe hoe zijn vrouw, gekleed met een grote VR-bril en -handschoenen op haar virtuele dochter afstapt. “Waar ben je al die tijd geweest, mama? Denk je soms aan mij?” vraagt ze wanneer ze haar moeder ziet. Alhoewel ze haar dochter niet kan aanraken, blijft Jang de hele tijd het meisje strelen. Het paar houdt verder in de documentaire ook nog een klein verjaardagsfeestje.

Nayeon stierf aan een zeldzame vorm van leukemie, maar werd terug tot leven gewekt door de VR-technologie. Na urenlang data te analyseren, konden ze haar stem namaken. De bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van het meisje werden ontwikkeld door ‘motion capturing’ op basis van oude video’s van de familie en een ander kind dat model stond voor Nayeon.

“Misschien is dit het echte paradijs. Ik denk dat ik de droom heb gekregen, die ik altijd al wou.” Volgens Jang Ji-Sung hielp de ervaring haar om haar verdriet te verwerken en afscheid te nemen van haar kind. Het vormde voor haar een belangrijke stap in haar verwerkingsproces en ze hoopt dat ook anderen op deze manier hun rouw kunnen verwerken.

Moeder wordt drie jaar na overlijden dochtertje met haar herenigd... in virtual reality
Foto: MBC