Maasuiterwaarden, een paradijs voor vogelspotters

Print

Foto: Sylvain Sleypen

Dilsen-Stokkem - Limburgs landschap en Promo Stokkem leren wandelaars en liefhebbers vogels herkennen. De vele vogelspotters die de gebieden Negenoord en Bichterweerd nu al aantrekken zorgen voor een extra toeristische troef.

Langs de Maas, tussen Meeswijk en Elen, tref je een aantal uitgestrekte natuurgebieden aan. De voormalige grindgebieden Negenoord en Bichterweerd zijn uitgegroeid tot rijke natuurlijke plas- en drasgebieden. Deze natte zones zijn dan ook de ideale verblijfplaatsen voor tal van vogels.
In de maand mei van vorig jaar werden er 88 verschillende vogelsoorten geteld. De maandelijkse registraties wijzen uit dat hier een aantal unieke soorten verblijven en passeren. Vooral weidevogels zijn een lust voor de telelens van de talloze vogelspotters. Uit binnen- en buitenland zakken vogelspotters af naar de Maasgebieden. Alleszins is ook dit gegeven een belangrijke toeristische troef.
Maar ook de vele wandelaars stellen zich vaak de vraag, welke vogel zie ik nu?
Vogels herkennen is boeiend maar niet zo simpel. Daarom organiseert het Limburgs landschap op vraag van Promo Stokkem een minicursus over vogels kijken. Deze heeft plaats op dinsdag 7 april om 20 uur in het auditorium van Maascentrum De Wissen. Tijdens deze avond kom je te weten hoe je best begint met deze schitterende hobby.
Welk materiaal heb je nodig? Wat is een goede vogelgids? Waar en wanneer ga je best vogels kijken? Maar het belangrijkste is, hoe kan je al die verschillende soorten leren herkennen, Alle ingrediënten voor een boeiende en leerrijke avond vol vogeltjes.
Op zondag 10 mei kan je de theorie omzetten in de praktijk tijdens een vogelkijkdag. Om 9 uur verzamelen we op de parking van De Wissen. Samen met ervaren vogelspotters gaan we in de voormiddag op pad in Negenoord. Zelf vogels termineren is de opdracht, uiteraard met hulp van de gidsen. Je zal verbaasd zijn hoeveel soorten je zal herkennen.
Aarzel niet om je in te schrijven voor dit boeiend programma en leer op andere wijze kijken naar de pracht van je omgeving.
Stuur voor eind februari een mail of een doe een telefoontje naar hugostevens3@gmail.com of bel naar 0498/88.40.17.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio