Twee Limburgse kampioenen bij toestelturnen Palfit Paal

Print

Foto: Karen Vanschoren

Paal

Beringen - Op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2020 was het voor 2 categorieën van het C-niveau hun Limburgs Kampioenschap, ook voor Palfit kwamen er op deze wedstrijd verschillende meisjes in actie om te strijden om de titel van Limburgs Kampioen.

Op zaterdag 8 februari kwamen als eerste in de ochtend Lena Claes en Kato Laeveren in actie op hun 2e voorronde in de categorie C13. Voor deze meisjes was het nog een gewone voorronde, dus nog geen Limburgs Kampioenschap. Kato wist allround een knappe 13e plaats te behalen en Lena wist erin te slagen om met slechts een deelname aan 3 van de 4 toestellen toch nog iemand achter zich te laten en werd zo 74e van de 75 deelnemers.

In de namiddag was het aan Gite Lucas en Isana Schepers in de categorie C16. Voor deze meisjes was het wel hun Limburgs Kampioenschap en zij lieten duidelijk zien wat zij in hun mars hadden. Zo wist Gite de titel van Limburgs Kampioen te bemachtigen en Isana werd 6e van Limburg. Ook in het open klassement behaalden zij mooie plaatsen, namelijk een mooie 1e plaats voor Gite en een 23e plaats voor Isana.

Zondag 9 februari streden de meisjes in de categorie C12 ook nog voor hun Limburgse titel. Voor Palfit kwamen hier Luna Buvens, Kaat Bervoets, Liara Muñoz en Eline Kuppens in actie. Na een knappe start aan balk, was meteen duidelijk dat de meisjes bereid waren om te strijden voor een plaatsje op dat podium. Hun harde werk werd dan ook beloond, want Luna benoemde zich tot Limburgs Kampioen en Liara werd 3e van Limburg. Ook Kaat en Eline behaalden een knappe ranking in het Limburgs klassement. Kaat werd 6e en Eline werd 9e.
In het allround klassement wisten deze meisjes ook een mooie prestatie neer te zetten. Luna werd 3e, Liara 13e, Kaat 28e en Eline 42e van de maar liefst 89 deelnemers.

Wat een topprestaties voor deze meisjes!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio