Hallo Limburg

Print
Hallo Limburg

Foto: Rudi Moesen

Hasselt - Rudi Moesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Hasselt.

Hallo Limburg. Wen maar al een beetje aan deze slogan, want het is de naam van het nieuwe dagprogramma op TV Limburg. Ik presenteer het afwisselend met een nieuw TVL gezicht; de Limburgse Eva Vanduren, een jonge actrice en operazangeres. Maandag was er de allereerste uitzending.

Hallo Limburg kan je elke werkdag bekijken tussen 10u00 en 12u30 en 14u30 en 18u30 op TVL. Het is een praatshow voor en door Limburgers. Met mooie, warme, leuke en boeiende menselijke verhalen, bijzondere activiteiten of gewoon te gekke dingen. Afgelopen maandag zijn we begonnen. De jonge Italiaanse Lorentia Veppi (foto), bekend van Bake Off Vlaanderen was mijn allereerste gast. ‘Oh my God’ om het met haar woorden te zeggen. Ze had speciaal voor ons Hallo Limburg cupcakes gebakken en die vielen na de uitzending bij het hele team erg in de smaak. Clement Stals vertelde het verhaal van zijn zelfgemaakte en levensechte cockpit, waarmee hij overal ter wereld kan naartoe vliegen vanuit zijn woonkamer. Maar dan wel alleen, want zijn vrouw stapt de cockpit niet in! Andere gasten deze week waren Jos Lemmens uit Paal die achter in zijn tuin een kunstgalerij gebouwd heeft. Percusionist Carlo Willems die maar liefst 26 jaar lang meewerkte aan de Night of the Proms en daardoor met Joe Cocker is kunnen gaan lunchen. Fotografe Marie-Louise Van-Geel uit Houthalen wiens foto’s al meer dan twee miljoen keer bekeken zijn geweest op Google. En tot slot kregen we de eerste exclusieve beelden te zien van de nieuwe wagen en outfits 2020 van Karnaval vereniging Grimbiaca uit Maasmechelen. Daarnaast trekt onze reporter Johan door Limburg en belt onverwacht aan. Je kan het allemaal herbekijken via onze TVL website.

Daarmee is de toon gezet voor onze nieuwe dagshow waar Limburgers met een verhaal op de eerste rij zullen zitten. Maar we tonen ook onze Limburgse gastvrijheid. Het kan dus gebeuren dat er eens een bekende of minder bekende gast van buiten de provincie in onze studio opduikt. Volgende week komen ondermeer mentalist Piet Kusters en de bekende breiende schoolmeester Wim Vandereycken uit Houthalen.


Ideeën, suggesties, activiteiten of andere zaken die zeker aan bod moeten komen in “Hallo Limburg” mogen altijd doorgestuurd worden naar: hallolimburg@tvl.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio