Acht Belgische kampioenen voor Taekwondo Dongji Beringen

Print
Acht Belgische kampioenen voor Taekwondo Dongji Beringen
Beringen - Met 8 keer goud, 1 keer zilver en 6 keer brons wist het wedstrijdteam van Taekwondo Dongji de 3de plaats in de Club-ranking te veroveren op het Belgisch Kampioenschap Taekwondo. Heavensly Ortiz Romero, Andriën Vissers, Lore Cuypers, Pieter Wijckmans, Aurore Vissers, Sila Erdin, Mubin Basci en Thomas Boeykens wisten zich tot Belgisch kampioen te kronen. Leandra Vrijssen behaalde een zilveren medaille. Zehra Cankaya, Lara Ozden, Kayra Burakcin, Sinan Gunes, Tugay Basci en Melissa Kaya wisten het brons mee naar huis te nemen. Ook Lander Vaninbrouckx, Nisa Akgun, Erol Erdin, Kaan Erdin, Chailyn Ortiz Romero, Ruben Vaninbrouckx, Liena Ben en Kiyana Vrijssen maakten deel uit van de succesvolle wedstrijdploeg.

Zaterdag 8 februari 2020 stond in het vet gedrukt op de wedstrijdkalender van Taekwondo Dongji. Dit was de dag dat "HET" moest gebeuren. Dit was de dag dat Beringen zich een plaats wou veroveren tussen de topclubs in het Belgisch taekwondo-wereldje. Ondanks een zeer sterke start van de jongste vechters die veel gevechten in hun voordeel wisten te beslechten, stond de teller na de finales in de minioren en kadetten C- categorie nog maar op 3 goud, 1 zilver en 4 brons. Weliswaar een mooie prestatie, maar niet genoeg om de opgelegde doelstelling, een top 5 plaats in de Club-ranking te bemachtigen. Het mag gezegd worden dat het ook niet echt mee zat en er toch een deel partijen zeer ongelukkig verloren werden.

Hierdoor kwam alle druk te liggen bij de meer ervaren vechters in de Kadetten A categorie en bij de junioren en Senioren. In tegenstelling tot het eerste deel van de dag kreeg de wedstrijdploeg meteen enkele opdoffers te verwerken. Lander, toch een van de kanshebbers voor goud, leed een verrassende nederlaag. Melissa liep een finaleplaats mis door in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een voorsprong uit handen te geven. Ook Tugay verloor nipt zijn halve finale. Gelukkig wisten Lore en Sila hun favorieten-rol waar te maken en zo kwam de teller op 5x goud. Plots was er weer hoop op een deftig resultaat, maar makkelijk zou het niet worden.

Pieter Wijckmans was de grote favoriet in zijn poule, maar had door een zware blessure weinig trainingsritme in de benen en kwam in de finale op achterstand. Toch wist Pieter in de tweede ronde zijn tegenstander op karakter te overklassen en alsnog de 6e gouden medaille voor zijn club binnen te halen. Hierdoor lagen alle kansen voor een goed resultaat in de club-ranking weer helemaal open.

Mubin en Thomas moesten als laatste hun finale vechten en zouden zichzelf moeten overtreffen. Mubin had in zijn halve finale al heel diep moeten gaan en Thomas was underdog in zijn finale tegen de ervaren meervoudig Belgisch kampioen Michael Thoelen. Beide finales werden gelijktijdig afgewerkt en de spanning was dan ook te snijden. Thomas liep al snel tegen een grote achterstand aan en ook Mubin had het zwaar te verduren. Echter in de laatste ronde keerden de kansen. Thomas wist zijn tegenstander tot opgave te dwingen die geblesseerd het strijdperk moest verlaten. Ook Mubin had een zeer sterke laatste ronde gevochten en wist de 8ste titel voor Taekwondo Dongji te bemachtigen.

Hoofdtrainer Theo Giesberts reageerde na afloop geëmotioneerd op de behaalde successen: Dit is gewoon geweldig. Wij hebben als club in onze 9-jarige geschiedenis toch enkele zwarte bladzijden gekend en het zeker niet makkelijk gehad. Maar door keihard te werken en veel moeilijkheden te overwinnen, hebben we bereikt waar we nu staan. België kent rond de 200 erkende taekwondoclubs, waarvan er 64 deelnamen aan dit BK. Als je daar een derde plaats haalt in de club-ranking is dat natuurlijk een formidabele prestatie. Ik ben blij dat al het harde werk van ons toegewijdt trainers-team, de wedstrijdatleten, maar ook de andere leden en hun ouders vruchten afgeleverd heb. Een club-beker op het Belgisch Kampioenschap haal je niet alleen, die haal je met de hele club, met alle leden, trainers, bestuur en ouders. Ik kan alleen nog zeggen dat ik ongelofelijk trots ben op iedereen van hun.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio