maandag 10 februari 2020 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Roger Dreesen

Asbest vrijgekomen

Twee kalveren dood na tractorbrand in stal

Oudsbergen

In Wijshagen (Plokroy) brak zaterdagmorgen rond 9.30 uur een brand uit op een boerderij. De motor van een tractor was oververhit geraakt, waarop het vuur zich in de stalling doorzette. Daarbij is asbest vrijgekomen, al was er nooit gevaar voor de omwonenden. Twee kalveren bleven in de brand.

In Wijshagen (Plokroy) brak zaterdagmorgen rond 9.30 uur een brand uit op een boerderij.

De motor van een tractor was oververhit geraakt, waarop het vuur zich in de stalling doorzette. Daarbij is asbest vrijgekomen, al was er nooit gevaar voor de omwonenden. Twee kalveren bleven in de brand.

Landbouwer Jan Nijs was bezig met het voederen van zijn dieren toen de pas gestationeerde tractor vuur vatte. Zijn beide zonen waren achter in hun metaalwerkplaats aan het werk als ze de brandgeur waarnamen. “We probeerden eerst zelf te blussen, maar er ontstond een steekvlam en daarna was er van blussen geen sprake meer”, vertelt Glenn Nijs. “De twee kalveren uit de stalling halen, lukte ons ook niet. Het vuur ging razendsnel.”

De brandweerkorpsen van Bree en Genk kwamen ter plaatse om het vuur te blussen. Het landbouwvoertuig liep schade op. Ook het gebouw, met golfplaten en isolatiemateriaal, werd zwaar beschadigd door de brand. “Het terrein is tijdelijk en deels afgesloten wegens het mogelijk vrijkomen van asbestdeeltjes. Onze mensen bleven ter plaatse om regelmatig controles uit te voeren, maar er was geen gevaar voor de buurt ”, aldus brandweercommandant Koen Maes. (rdr)

Nieuwe Video's