© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

© Jos Dessers

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Greet Lenz stelt tentoon in Kasteel ter Poorten

Op vrijdag 7 februari vond de vernissage plaats van de veelal kleurrijke werken van de Genkse kunstenares Greet Lenz. Tot en met 25 maart kan het publiek er een 30-tal schilderijen en keramieken gaan bezichtigen.

Jos Dessers

Kunst heeft ze met de paplepel binnengekregen want zowel haar bompa als haar mama schilderden zodat ze de creativiteit in haar bloed heeft zitten. Tijdens haar jeugd volgde ze les aan de kunstacademie waar ze naar eigen zeggen veel geleerd heeft maar er haar eigen ding niet kon doen. Over haar kunst zegt Greet: “Binnen de lijntjes blijven en iemand anders kopiëren is niet aan mij besteed. In mijn hedendaagse werken laat ik mij dan ook niet inspireren door andere kunstenaars. Mijn werk is abstract-figuratief. Daarmee portretteer ik krachtige gevoelens, ideeën en mensen. Dit kan heel kleurrijk zijn of zelfs kleurloos maar steeds met een bepaalde emotie: kracht, warmte, rust, blijdschap. Deze emoties laat ik zowel in mijn schilderijen als in mijn keramieken zien”. En verder: “Voor mij is kunst een beleving. Met mijn kunstwerken wil ik mensen raken en iets teweegbrengen in positieve zin. Ik probeer het geluk van het leven en mijn omgeving over te brengen. Kunst mag imperfect zijn. Eigenlijk is kunst perfect door zijn imperfectie.”

Deze tentoonstelling kan tot en met 25 maart bezocht worden tijdens de kantooruren bij Van Havermaet, Kasteeel ter Poorten, in de Diepenbekerweg 65. Daarna staat een expositie van 4 april tot en met 25 mei in Gallery Brand, Zeedijk 685 te Knokke op haar programma.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio