© Jos Bloemen

© Jos Bloemen

© Jos Bloemen

© Jos Bloemen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Uitreiking Integratieprijs in Bree

De Adviesraad voor personen met een handicap reikte op 8 februari de jaarlijkse integratieprijs uit.

Jos Bloemen

Op zaterdag 8 februari nodigde de adviesraad voor personen met een handicap van de stad Bree in de patio van het stadhuis vrijwilligers uit die werkzaam zijn in deze sector.Met de toekenning van de Integratieprijs wil de raad deze vrijwilligers eens extra in het zonnetje zetten en ook dankbaarheid betonen voor alle geleverde inspanningen ten bate van mensen met een handicap.

Enkele organisaties konden voor het talrijke publiek een getuigenis geven van de betekenis van de vrijwilligers in hun werking. Zo verduidelijkte Cindy Baeten voor Open Kans de betekenis van de vrijwilligers in hun werking en de onschatbare waarde van deze mensen. Wendy Gerets deed hetzelfde voor de vereniging Ze Zijn Zo en ook hier was duidelijk dat met de vrijwillige inzet van vele mensen een goede werking mogelijk kan zijn.

Rita Pareyn sprak namens Optima en zij benadrukte eveneens de rol van de vrijwilliger in een organisatie. Als prachtig voorbeeld van wat een vrijwilliger belichaamt, werd Miet Essers naar voor geroepen. Zij is in Bree de pionier geweest die altijd voor de integratie van mensen met een handicap geijverd heeft. Met een mooi boeket werd Miet letterlijk in de bloemetjes gezet.Tijdens deze namiddag trad ook nog het koor Muziezang uit Genk op. Zij zijn een inclusiekoor, dat hoofdzakelijk bestaat uit gasten, maar ook familie en vrijwilligers van het dagcentrum van Covida in Genk. Prachtig gewoon.

Met een drankje en een hapje werd nog nagepraat en bij het vertrek werd aan iedereen nog een mooie kaars aangeboden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio