© Kim Reumers

Vierde wandelpool BS Atheneeke opnieuw een succes

Op donderdag 6 februari stapten de leerlingen van BS Atheneeke opnieuw voor een gezonde schoolomgeving tijdens hun intussen al vierde wandelpool.

Kim Reumers

Basisschool Atheneeke startte twee schooljaren geleden met een jaarlijkse wandelpool. Ondertussen wordt die nu al drie keer per schooljaar georganiseerd. "We zijn nu aan onze vierde editie toe, maar kijken al uit naar de volgende edities met telkens meer stappers en trappers", kinkt het op de de school. "Ons doel? Zorgen voor een duurzaam woon-schoolverkeer."

Duurzaam woon-schoolverkeer heeft alleen maar voordelen. Zo zorgt het voor minder chaos aan de schoolpoort, is het goed voor het milieu, verbeteren minder wagens in de schoolomgeving de luchtkwaliteit, is het goed voor de gezondheid én bevordert het sociaal contact en zelfontplooiing.

De vierde editie op 6 februari lokte tal van sympathisanten. Leerlingen, ouders, grootouders en leerkrachten verzamelden 's morgens vroeg om een wandelpool (vergelijkbaar met een carpool) te vervolledigen richting de school.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio