Ook in Australië speelt de wind parten: WB-manche BMX wordt afgelast

Ook in Australië houdt noodweer nog altijd huis in de sport. Zaterdag ging nog een gedeelte van de wereldbekermanche BMX in het Australische Bathurst door, zondag werd de wedstrijd helemaal afgelast.

“De wind is nog zo hard dat het niet veilig is om het evenement te starten”, onderbouwt de internationale wielerfederatie UCI de beslissing. Zaterdag was de eerste ronde van de mannen wel doorgegaan ondanks de harde wind, en werd de Amerikaan Connor Fields op basis daarvan uitgeroepen als winnaar. Maar tijdens die eerste ronde was de Australiër Kai Sakakibara zwaar ten val gekomen. Hij werd “kritiek maar stabiel” afgevoerd naar het ziekenhuis van Canberra.

Van Belgische zijde waren Matthijs Verhoeven, Wouter Segers en Elias Verbinnen naar Australië afgereisd voor de wereldbekermanches in Bathurst en die in Shepparton van vorige week. De volgende twee wereldbekermanches in de BMX vinden eind april plaats in het Britse Manchester.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)