© Lambert Vandesande

Neos Kinrooi leert alles over radioactief afval

Op donderdag 6 februari 2020 trok Neos Kinrooi op daguitstap. Zo'n 33 leden brachten in de voormiddag een bedrijfsbezoek aan Isotopolis en trokken na de middag naar het psychiatrisch centrum in Geel.

Lambert Vandesande

Weet jij wat er in België met het radioactief afval gebeurt? Neos Kinrooi wel. De leden werden een stuk wijzer over dit onderwerp dankzij een bedrijfsbezoek aan Isotopolis, een informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen. "Na een inleidende film kregen we van gedreven gidsen uitleg over de straling, de niet meer weg te denken radioactiviteit die gebruikt wordt in ziekenhuizen, wetenschap en techniek", klinkt het bij de leden.

Na een etentje in restaurant Picolo trokken de Neos-leden naar het psychiatrisch centrum in Geel. "Na de film 'Mijn verhaal' luisterden we geboeid en vol bewondering naar twee ervaringsdeskundigen die hun herstel verhaal wilden vertellen." Ook hier waren er veel vragen van de leden, over de behandelingen, hun huidige leven thuis of in de gezinsverpleging. Sinds meer dan 700 jaar is Geel een gastvrij toevluchtsoord voor mensen die het psychisch moeilijk hebben. Ze worden opgevangen in pleeggezinnen. Ze nemen deel aan het dagdagelijkse leven binnen het gezin en in de stad. Zo hebben de psychiatrische patiënten een volwaardige plaats in de samenleving. Het werd een leerrijke, boeiende en gezellige daguitstap.

Meer weten over Neos Kinrooi? Neem eens een kijkje op www.neosvzw.be/kinrooi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio