Neos Tessenderlo duikt in het ondergoed

Print

Foto: Oeyen Julienne

Tessenderlo - Wat Erna Sieben aan ons allen vertelde over, ‘Streng tot Streng’ is als een sprookje dat ons jaren terugbracht, tot voor het jaar nul. Je kan het u niet voorstellen, onder ieder kledingstuk of ondergoed, van broek tot met pijpen zonder tussenstuk, van heel groot tot heel klein slipje, alles kwam aan bod. Van naakte mannen en vrouwen tot de Romeinen die zelf geen ondergoed droegen.

Neos Tessenderlo duikt onder in het ondergoed samen met Erna Sieben.
Willy Duchesne stelde Erna Sieben voor, als een zeer bekwame een levendige vrouw die de vrouw des tijds levendig komt voorstellen.
Wat Erna Sieben aan ons allen vertelde over, ‘Streng tot Streng’ is als een sprookje dat ons jaren terug bracht, tot voor het jaar nul.
Je kan het u niet voorstellen, ieder onder kledingstuk of onder goed, van broek tot met pijpen zonder tussen stuk, tot het hedendaagse alleen nog het tussenstuk, van heel groot tot heel klein slipje, alles kwam aan bod. Van naakte mannen en vrouwen tot de Romeinen die zelf geen ondergoed droegen, maar nadien toch de broek gingen dragen van halflange toe het kleine slipje nu.
Als Erna terug aan haar voorstelling van de kleding begon liepen we allen nog naakt tot bijna naakt met een strooien rokje aan, zie wel naar adam en Eva, ook zij hadden slechts een vijgenblad om hun geslachtdelen te bedekken, je zou kunnen zeggen dat de mens nog niet beschaafd was 3000 jaren geleden, tot er een kentering kwam, de mens verder naar het westen trokken het kouder werden zo dan toch gingen kleden in dierenvellen.
Pas veel later zijn de stoffen uitgevonden. Je ziet nu dat de mensen zich meer terug moderner gingen kleden.
Tekst Marcel Engelen
Foto’s Marcel Engelen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio