Carnaval in Limburg : alles over Limburgse carnavalstoeten. Foto's van Limburgse carnavalisten

Carnaval

Wat doen 200 prinsen in het stadion van KRC Genk?

Print
Genk -

Een tweehonderdtal Limburgse carnavalsprinsen en -prinsessen hebben zaterdagmiddag verzamelen geblazen in het stadion van KRC Genk. Daar werden ze in groep gefotografeerd door HBvL-fotograaf Luc Daelemans.

Op 19 februari, naar jaarlijkse gewoonte, brengt Het Belang van Limburg een bijzondere carnavalsspecial uit. Daarin spelen de jeugdige én de volwassen Limburgse prinsen en prinsessen de hoofdrol. De mooie foto’s die daar bij horen, zijn zaterdagmiddag ingeblikt in de tribunes van de Luminus Arena. Eerst werden in tribune B exact 113 volwassen prinsen en prinsessen uit alle hoeken van de provincie juist geposteerd én gefotografeerd. Vervolgens mochten ook een paar tientallen jeugdige carnavalisten op de tribunes plaatsnemen voor hun eigen prinselijke foto. Deze unieke portretten worden, net voor de start van het carnavalsseizoen, op groot formaat afgedrukt in de krant van 19 februari.

Hannes Wolf

In de Luminus Arena zijn ze logischerwijze eerder supporters dan carnavalisten gewoon, en dus kwam KRC-directeur Erik Gerits zaterdagmiddag zelf even controleren of alles in goede banen liep. Ook Genk-trainer Hannes Wolf moest breed glimlachen toen hij al die feestelijk uitgedoste prinsen zag passeren. Wolf is dan ook afkomstig uit het Ruhrgebied, waar carnaval zoals geweten uitbundig gevierd wordt, en dus goed vertrouwd met Rosenmontag en co. Na de fotosessies werd nog alaaf-gewijs doorgezakt in het Thema-café van ex-voetballer Dirk Medved.

Wat doen 200 prinsen in het stadion van KRC Genk?
De prinsen en prinsessen werden gefotografeerd door HBvL-fotograaf Luc Daelemans. Foto: rr

Lees meer over carnaval in Limburg