Vredeswetenschapper Paul Lansu spreekt in kerk Oud-Waterschei

Print
Vredeswetenschapper Paul Lansu spreekt in kerk Oud-Waterschei

Foto: Felix Bergers

Oud-Waterschei

Genk - Op donderdag 30 januari werd Paul Lansu onthaald in de kerk van Oud-Waterschei. Het werd een hartelijke ontmoeting met een 20-tal bezoekers, die achteraf nog lang bleven napraten aan een karretje met drank. De kerk van Oud-Waterschei bevestigde hiermee haar reputatie van openheid en gastvrijheid.

Paul Lansu is na zijn priesteropleiding steeds nauw betrokken geweest bij vredesactivisme en -opvoeding. Hij behaalde een master in de vredesstudies aan de universiteit van Bradford (Yorkshire), waar hij een eindproef schreef over massavernietigingswapens. Momenteel is hij bestuurder bij Pax Christi Internationaal en Pax Christi Vlaanderen.
Hij bouwde zijn betoog op aan de hand van 100 jaar Verdrag van Versailles, dat op 10 januari 1920 in werking trad. "Nooit meer oorlog", zo klonk de boodschap na het einde van de eerste wereldoorlog. Dat doel leek 20 jaar later weer ver af te staan. Toch is er een gestage groei naar "een andere internationale politiek", waarin samenwerking, mensenrechten en verdragen een centrale plaats krijgen. De roep om de oorlog af te schaffen blijft bestaan. En ja, nauwelijks twee eeuwen geleden bleek het onvoorstelbaar dat de slavernij wereldwijd illegaal zou verklaard worden. Sinds 1972 is dit een feit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio