De stylist die de bolle buikjes op de MIA’s kleedde: “Het is weer mode om je vormen te vieren”

Donderdagavond toonden onder meer Natalia en Nathalie Meskens trots hun bolle buik op de rode loper van de MIA’s. In de backstage werd er alles aan gedaan om hun buikje te beklemtonen. “Tenten om je zwangerschap te verbergen, die tijd is passé”, zegt BV-stylist Jody Van Geert.

vwh

“Er is een babyboom aan de gang in de Vlaamse showbizz”, zegt Jody, die sterren stylede voor ze op de rode loper verschenen. Een overzicht: goede vriendinnen Natalia en Nathalie Meskens verwachten over enkele weken hun eerste kindje. Nora Gharib maakte eerder deze week bekend dat ze mama wordt. Zij vertoefden in het gezelschap van andere mama’s in spe Eva De Roo en de hoogzwangere vriendin van Tourist LeMC.

BV-stylist Jody Van Geert werkte onder meer de look van Nathalie Meskens af tot in de puntjes. Extra stylingstress had hij niet. “We zijn op voorhand jurken gaan uitkiezen. We gingen op zoek naar rekbare stofjes, want het is vandaag weer in de mode om je vormen te vieren in plaats van te verbergen. Tenten zijn passé. We hebben deze trend te danken aan de Kardashians, die tijdens hun zwangerschappen ook hun rondingen in de kijker plaatsen”, klinkt het.

Nathalie Meskens droeg een jurk van Elisabetta Franchi die heel comfortabel zat. “Ze irriteerde haar huid op geen enkele manier, een must om je goed te voelen in deze periode”, klinkt het. Een tip van de expert? “Bij zwangere vouwen zit de taille niet op de gewone plek. Als je een jurk kiest die ingenomen is net onder de boezem, komt het buikje nog meer tot zijn recht. Je kunt het effect ook simuleren met een riempje onder de boezem.”

Ook de blauwe jurk van Natalia volgde de lijnen van haar zwangere lichaam. “Zij heeft de creatie op maat laten maken in een atelier, die heb ik hier en daar wat bijgesteld. De steentjes ter hoogte van de schouders maakten het extra feestelijk en nemen de aandacht een klein beetje weg van de buik, maar niet te veel.” Jody heeft nog advies voor aanstaande mama’s die, net zoals Nora Gharib, nog maar een klein buikje hebben. “Je hoeft niet per se zwangerschapskleding te kopen, neus ook eens tussen de gewone kleding in de winkel. Ik koos voor haar een groen broekpakje dat nog perfect zit en toch al een glimp toont van haar buik. Zwangerschapskleding blijven dragen na je bevalling? Bohemian jurkjes of zogenoemde empire-jurken, creaties die smal zijn aan de bovenkant en in laagjes wijder worden naar de onderkant toe, zijn perfect."

Meer over Nathalie Meskens

Niet te missen